Medisch rijbewijs rijschool Fun-Drive - Rijschool Fun-Drive

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Medisch rijbewijs rijschool Fun-Drive

 


Medisch rijbewijs
Wij verzorgen autorijles, automaatrijles en rijles voor leerlingen met een lichamelijke beperking (bijvoorbeeld het missen van een been of arm) of  leerlingen met ADHD of een concentratiestoornis (b.v. ADD).

Ons doel met medische rijlessen is om ook mensen met een lichamelijke of licht geestelijke beperking aan een rijbewijs te helpen. Heb je een handicap, ben je minder valide of is er een andere medische beperking? Dan kunnen wij je helpen om het rijbewijs (terug) te krijgen!

Lessen voor een medisch rijbewijs worden ook in de Daihatsu Cuore gegeven. Onze automaat is zelfs aangepast op mensen met een lichamelijke beperking deze auto is bijvoorbeeld bedienbaar voor mensen waarvan de linker- of rechterhelft van het lichaam niet goed(meer) functioneert. Deze auto kan worden voorzien van een extra gaspedaal (er kan ook een gaspedaal links worden gemonteerd). En heeft de leerling de richtingaanwijzer aan de rechterkant nodig, dan is ook dat geen probleem. Mochten er vragen zijn over medische rijlessen, bel ons gerust!

Faalangst
Heb je last van faalangst? Wij zijn hierin gecertificeerd! Het blijkt dat er veel mensen zijn die een bepaalde vorm van faalangst hebben. Wij weten hoe we daar mee om moeten gaan zodat je toch op een redelijk ontspannen manier kunt leren autorijden.

Bij het CBR is het mogelijk om een speciaal faalangst examen aan te vragen. Zo’n examen duurt 1,5 uur en is daarom ook duurder dan een regulier rij-examen. Tijdens een faalangst examen neemt de examinator de tijd voor een gesprekje vooraf en tijdens het rijden mag er (indien wenselijk) een pauze worden ingelast. Het is dus niet zo dat je langer moet rijden.

Uit onderzoeken is gebleken dat er in Nederland 2 miljoen (!) rijbewijsbezitters zijn die een bepaalde vorm van rij-angst hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld een verkeersongeval waardoor iemand niet meer durft te rijden, of men vindt het beangstigend om in- en uit te voegen op de snelweg, rijden op hogere snelheid ervaart men als eng of iemand heeft moeite met parkeren. Er zijn legio voorbeelden te bedenken.

Wij helpen je graag om het vertrouwen in jezelf, in de auto en in de verkeersdeelname terug te krijgen. Dit geldt voor jong en oud, voor de handgeschakelde auto en  automaat. De tarieven voor medische rijles of faalangst rijles zijn hetzelfde als van de reguliere rijlessen.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu